Függöny és textil

0 Hozzászólások

11 levendula és lila különleges függöny megoldás

A minket körülvevő színeknek hatása van ránk, ezért lényeges, hogy otthonunkba milyen színeket választunk és hogyan alkalmazzuk őket. A levendula és a lila szín egyesíti a vörös energiáját és a kék szín nyugalmát. Ha ablakra helyezzük, hatását fokozza a függönyön átsejlő fény és napsugár. Egy levendula színű függöny energiával tölt el és egyben meg is nyugtat minket. Jó választás lehet akár hálószobába, akár nappaliba is.

0 Hozzászólások

8 tavaszi díszpárna ötlet

Amikor ébred a természet és minden színekben pompázik, kedvünk támad a lakásunkat is felfrissíteni. A tavasz színei kétség kívül frissességet, jó hangulatot idéznek otthonunkban is. Vegyük körbe magunkat a tavasz színeivel és hangulatunkon is észre fogjuk venni a pozitív változást. Ha nem szeretnénk ennek érdekében túl nagy beruházást csinálni, éppen elég néhány vidám díszpárnahuzatot választani. Gyűjteményünkben találsz olyat, amit akár saját magad is elkészíthetsz és olyanokat is, amelyeket megvásárolhatsz, ha nincs időd saját magad megvarrni.

0 Hozzászólások

5 tipp roló vagy római roló vásárlásához

Kategóriák: 
Római roló vagy klasszikus roló-melyiket válasszam?

A klasszikus roló és római roló nagyon divatos mostanában. Nem csak a bejövő fényt tudjuk a rolókkal sokkal fokozatosabban szabályozni, de egy jól megválasztott római roló vagy roló a lakás stílusának kialakítását is szolgálja. Figyeljünk rá azonban, hogy a roló vagy római roló (másnéven raffroló) összhangban legyen a többi textíliával, bútorokkal, egyéb kiegészítőkkel. Nagyon sokféle változatban kapható, így a kiválasztásnál nem árt ha odafigyelünk néhány dologra.

0 Hozzászólások

6 elragadó konyhai sítlus

Konyhai textilia a francia konyha jegyében

A konyha a család legfőbb gyülekezőhelye. Anyu főz, a gyerekek a konyha asztalán írják a házi feladatot félretolva az asztalterítőt. Ha vendégeket fogadunk, akkor is fontos szerepet játszik a konyha. Fontos, hogy az itt eltöltött idő jó hangulatban teljen. Alakítsuk a konyhánk hangulatát is a saját ízlésünkhöz. Egy alapvető trükk a kellemes összhanghoz, ha a konyhában a függöny, asztalterítő, székpárna, konyhakötény, edényfogó egymáshoz illő anyagból készül.

0 Hozzászólások

Hogyan használjuk a rúdkarnist?

Kategóriák: 
A rúdkarnisra helyezhető függönyök sokfélék.

Ha a lakásunkban az ablakot szeretnénk díszíteni, azt gondolnánk, hogy egyszerű lesz a dolgunk. Pedig rengeteg dolgot végig kell gondolnunk, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek szeretnénk. Mielőtt függönyt választunk, mindenképpen el kell döntetnünk, hogy milyen lesz a karnisunk és az hová szeretnénk helyezni. Ha a rúdkarnis mellett döntünk, választhatunk ráncolt függönyt, füles függönyt, ringlis függönyt, bujtatós függönyt.

A rúdkarnis nem csak praktikus, de nagyon látványos keretet is ad a függönyünknek. Többféleképpen rögzíthetjük rá a függönyt.

0 Hozzászólások

Roló vagy raffroló? Hogyan árnyékoljunk divatosan? I.

Kategóriák: 

Mi a különbség a roló, raffroló, római roló, függönyroló között?

Mi a roló?

A roló klasszikus jelenség. Egy speciális műanyag bevonatú textil anyagból készül és egy rúdra tekeredik fel. A rúdra feltekeredését elősegítheti egy láncos mozgató vagy éppen egy rugós rendszer, de akár automatizált formában is kapható.

Legtöbbet olvasott