Lakberendezés

0 Hozzászólások

Hogyan készítsünk pillangó alakú tortát?

Kategóriák: 
Hogyan készítsünk pillangó alakú tortát?

A gyerekek nagyon szeretik a különleges formájú tortákat. Ha a kislányunkat születésnapjára valami különlegessel szeretnénk meglepni, készítsünk neki pillangó alakú tortát. Nagyon látványos és nem is olyan nehéz elkészíteni, mint azt első pillantásra gondolnánk.

Bár nem szeretnénk itt egy teljes tortareceptet leírni, inkább csak megmutatni, hogy tudjuk különleges formájúvá tenni a tortát, hiszen ezt bármilyen tortával meg tudjuk csinálni, amelynek az alapja piskóta. Tehát válasszunk bármilyen krémet, amit szeretnek a gyerekek, mert csak a tortához használt alapot kell megformáznunk. Ahhoz, hogy a tortaalapot elkészítsük, használhatunk egy egyszerű piskóta receptet, vagy bármilyen receptet, amit az eredeti tortareceptünk megad. A könnyebbség kedvéért azért leírunk ide egy egyszerű piskóta receptet.

Hozzávalók a pillangó torta alapjához:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 púpozott evőkanál liszt

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 csipet só

 

 

 

A pillangó torta alapjának elkészítése:

Keverjük ki alaposan, jó habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. A sütőport és a lisztet egy külön tálban alaposan keverjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A felvert tojások sárgájával keverjük el a lisztet, ehhez a masszához adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét óvatosan, hogy minél kevésbé törjük össze a fehérjehabot. Öntsük kivajazott és kilisztezett tortaformába és a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10--15 percig. Mielőtt nekiállunk a pillangó alakot kialakítani, várjuk meg, hogy teljesen kihüljön.

Hogyan készítsünk pillangó alakú tortát?

A pillangó torta alakjának kialakítása:

1. Vegyük ki az elkészített és kihűtött tortalapot a formából.

2. Vágjuk két egyforma részre a tortaalapot.

3. A képnek megfelelően 1/3-ad, 2/3-ad arányban vágjuk el mindkét felet.

4. Fordítsuk íves oldallal egymásnak a két fél tortalapot.

5. A két alsó részt mozgassuk el a kép szerint a felső résztől.

6. Kenjük meg a tortarészeket a kívánt krémmel.

7. A pillangó testét készíthetjük hosszú ostyából vagy cukor rúdból.

8. Díszítsük a tortát ízlésünk szerint.

Legtöbbet olvasott

Látogasson el szponzorunk webáruházába!

www.dekoria.hu