Lakberendezés

0 Hozzászólások

Így változtasd meg hálószobád hangulatát néhány lépésben

Kategóriák: 
Hálószoba Ashley - Shabby Chic stílusban

Néha vágyunk rá, hogy otthonunkban jelentős átalakulások történjenek, de nem biztos, hogy van rá pénzünk, hogy a teljes berendezést megváltoztassuk. Mégis viszonylag kevés pénzből is át tudjuk alakítani a hálószobát, ami által az egész hangulata teljesen megváltozik.

1. Válasszunk egy színpalettát! - hálószoba átalakítása néhány lépésben

Válasszunk néhány színt, amely hozzánk közel áll és ragaszkodjunk ahhoz, hogy csak ez a 3-4 szín szerepeljen a helyiségben. Nagyon jó hangulatot teremt, ha ugyanaz a szín vagy minta visszaköszön a helyiség több pontján is.

Dekoria Lakástextil és lakberendező webáruház

2. Válasszunk új függönyt! - hálószoba átalakítása néhány lépésben

A függöny nagyban meghatározza a szoba hangulatát. A függönynek azonban nem csak szépnek, de praktikusnak is kell lennie. Ha az ablak alatt radiátor van, gondolnunk kell arra, hogy a függöny ne takarja el a radiátort. Ha szeretünk sötétben aludni, érdemes vastagabb  sötétítő függönyt választani vagy speciális Blackout függöny anyagot, amely kevesebb fényt enged be. A fényáteresztő függöny arra szolgál, hogy nappal ne lássanak be a lakásba, illetve, hogy díszítse a lakást. A függöny anyagának kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy a színe passzoljon az ízlésünkhöz és ne legyen túl hivalkodó, mert a hálószobában zavarhatja az alvásunkat a túl nagy színkavalkád.

3. Legyen az ágyon új ágytakaró! - hálószoba átalakítása néhány lépésben

Az ágytakaró nem csak szép, de praktikus is. Egy pillanat alatt szépen bevetett ágyat kapunk, ha elrejtjük alá a takarókat, párnákat. Ha igazi luxus hatást akarunk elérni, olyan ágytakarót kell választanunk, amely harmonizál a függönnyel, a legjobb, ha ugyanabból az anyagból készül.

 

4. A díszpárnák feldobnak minden szobát - hálószoba átalakítása néhány lépésben

A díszpárnák elengedhetetlenek egy tökéletes hálószobába. Használj páratlan számú díszpárnát vagy különböző alakúakat, nagyságúakat, de legyenek színben például megegyezőek. Úgy is variálhatod a díszpárnákat, hogy egyazon dekoranyag családon belül választasz különböző anyagokat. Ezek így nem lesznek teljesen egyformák, mégis harmonizálni fognak egymással.

Haloszoba_Amelie

5. Apróságok a hangulat fokozásához - hálószoba átalakítása néhány lépésben

Ha még mindig nem futottál ki a keretből, néhány kép vagy fénykép a falra, éjjeli szekrényre remekül mutathat. Az ágy végéhez pedig állíthatsz egy kis ládikát, amelybe elrejtheted este az ágytakarót és a díszpárnákat. Ezek azonban már nem annyira fontosak. Ha megtaláltad az egyensúlyt a függöny, ágytakaró és díszpárnák segítségével, már sikerült is kialakítanod a mindenki által irigyelt saját álom hálószobádat. És mindez nem is került olyan sokba, mint ahogy azt először képzelted.

Luna_haloszoba

Legtöbbet olvasott