Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

5 alapvető berendezési tipp, hogy a nappalid olyan legyen, amilyennek megálmodtad

Kategóriák: 
Legyen a nappalinak egy központi eleme- 5 lakberendezési tipp

A nappali általában a ház központi része. Ha vendégeket hívunk, összeülünk a baráti társasággal, általában itt ültetjük le őket. A lakásnak ez a pontja az, amelyet mások is a legtöbbet látnak. Alakítsuk olyanná, amelyre büszkék lehetünk. Sokszor azonban az elképzelések megvalósítása során valami mégi félresiklik, a végeredmény nem lesz olyan, amilyennek a fejünkben elképzeltük. Ha azonban ezt a néhány szabályt betartod, biztos, hogy nagyobb lesz a siker.

A nappali stílusos berendezése 1. tipp: Válaszd ki a kanapé helyét megfontoltan!

A kanapé a nappaliban nagyon fontos szerepet játszik. Azzal, hogy arrébb helyezzük, megfordítjuk vagy új huzatot rakunk rá, drasztikusan meg lehet változtatni a nappali összhatását.

A legjobb választás, ha az ajtóval szembe helyezzük el a kanapét. A sarokkanapé is jó választás, amivel sok helyet tudunk megspórolni és ülőhellyé alakítani. Ha a kanapét a térbe állítjuk, jó ötlet lehet mögé helyezni egy polcos tárolót, amelynek a tetejére helyezhetünk állólámpát, gyertyát, fényképeket vagy egyéb dekorációt.

Dekoria Online Lakberendező Butik

A nappali stílusos berendezése: találjuk meg a fókuszpontokat

A nappali stílusos berendezése 2. tipp: Alkoss fókuszpontokat!

Minden nappaliba ki kell alakítanunk egy fókuszpontot, amelyre épül az egész nappali dekorációja. A nappali ezen pontja vonzza leginkább a tekintetet. Ilyen fókuszpontja lehet a nappalinak a kandalló, egy szép művészeti alkotás, festmény, egy szép kilátás vagy akár maga a kanapé megfelelő díszpárnákkal kiegészítve.

Ha a nappaliból a kilátás ad egy természetes fókuszpontot, akkor mindenképpen ezt érdemes használnunk. Ha nincs ilyen lehetőségünk, akkor magunknak kell ezt kialakítani. A bejárattól legtávolabb eső falra helyezzünk egy nagyméretű festményt, képet vagy tükröt. A kanapét is fókuszponttá tehetjük, ha látványos színű, formájú és mennyiségű díszpárnával látjuk el.

Teremtsük meg az egyensúlyt a nappaliban- Nappali berendezési tippek

A nappali stílusos berendezése 3. tipp: Válassz megfelelő méretű és színű szőnyeget!

A szőnyeg is egy jelentős eleme a nappalinak. Mielőtt azonban szőnyeget választunk határozzuk meg, hogyan fogjuk használni a nappalit.  Ha a nappaliban nagy társasági életet fogtok élni, érdemes olyan szőnyeget választani, ami könnyen tisztítható.

Ha azt szeretnéd, hogy a nappaliban nagyon kényelmesen érezzétek magatokat, válassz egy hosszabb szálú shaggy típusú szőnyeget.

 

 

A nappali stílusos berendezése 4. tipp: Találd meg az egyensúlyt!

A szoba egészében nézve alkosson egy teljes képet. Ne érezzük azt, hogy az egyik sarokban van minden, a másik oldal meg szinte üres. Teremtsük meg az egyensúlyt! Ha a szoba felébe terveztünk egy bútorcsoportot, a másik végébe is helyezzünk tárgyakat, amelyek kiegyensúlyozzák az összhatást. Könnyen tudunk variálni növényekkel, faliképekkel, lámpákkal.

A nappali stílusos berendezése 5. tipp: Lágyítsd az összhatást!

Most már szinte minden megvan a nappalinkban, már csak a kiegészítők hiányoznak. Legyenek díszpárnák a kanapén, fényképek, képek a falon. Válasszunk olyan függönyöket, amelyek anyagukban megegyeznek a díszpárnákkal, ezzel nagyon szép összhangot teremthetünk a nappaliban.

Egy központi fényforrás helyett igyekezzünk inkább kisebb helyi fényforrásokat alkalmazni.

Lágyítsd az összhatást- lakberendezési tippek nappalihoz

Legtöbbet olvasott