Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

5 tipp roló vagy római roló vásárlásához

Kategóriák: 
Római roló vagy klasszikus roló-melyiket válasszam?

A klasszikus roló és római roló nagyon divatos mostanában. Nem csak a bejövő fényt tudjuk a rolókkal sokkal fokozatosabban szabályozni, de egy jól megválasztott római roló vagy roló a lakás stílusának kialakítását is szolgálja. Figyeljünk rá azonban, hogy a roló vagy római roló (másnéven raffroló) összhangban legyen a többi textíliával, bútorokkal, egyéb kiegészítőkkel. Nagyon sokféle változatban kapható, így a kiválasztásnál nem árt ha odafigyelünk néhány dologra.

1. tipp roló, római roló vásárláshoz – mi a célja?

Rolót vagy római rolót vásárolhatunk pusztán dekorációs elemként is, de célja lehet a sötétítés vagy csak hogy a kíváncsi tekinteteket ne engedje be otthonunkba. Ennek függvényében válasszuk ki a római roló vagy a klasszikus roló anyagát. A római rolóból és a klasszikus rolóból is létezik fényáteresztő és teljesen fényzáró verzió is. A római rolónál több lehetőségünk is van, hiszen az függöny anyagból készül, ezért a romai rolót készítők általában az összes olyan anyagból el tudják készíteni, amiből egyébként függöny is készülhet.

5 tipp roló, római roló vásárlásához- mi a célja a rolónak, római rolónak?

forrás: www.dekoria.hu

2. tipp roló, római roló vásárláshoz – egyszínű vagy mintás legyen?

Ha római rolót választunk, készíttethetjük ugyanolyan anyagból, mint amiből például a díszpárnát csináltatjuk vagy az asztalterítőt. Egy ilyen választás nagyon szép összhatást teremt a lakásban. Létezik mindkét változatból egyszínű és mintás is. A választáskor vegyük figyelembe a szoba egyéb már meglévő lakástextileit. Ha pl. sok mintás anyag van már a szobában, például kanapé, szőnyeg, akkor lehet, hogy érdemesebb egy egyszínű rolót vagy római rolót választani. Ha inkább semleges színek vannak a szobában, bátran dobjuk fel egy színesebb vagy mintásabb római rolóval.

5 tipp római roló vagy klasszikus roló vásárlásához- mintásat vagy egyszínűt

forrás: www.dekoria.hu

3. tipp roló, római roló vásárláshoz – milyen anyagot válasszunk?

A római rolóknál sokkal nagyobb dilemmába lehetünk, hiszen itt az egészen vékony fényáteresztő anyagoktól az úgynevezett blackout, azaz teljesen fényzáró anyagokig sokféle lehetőség közül választhatunk. Szerencsések vagyunk, ha a vásárlás előtt az otthonunkban nézhetjük meg az anyagmintát, hiszen a boltban egészen más fényviszonyok között és környezetben látjuk, így az egészen más hangulatot és színt is mutathat majd a mi saját lakásunkban. Ilyen szolgálatást nyújt például a Dekoria Online Lakberendező Butik, ahol anyagmintákat rendelhetsz ingyenesen és így otthon, kényelmesen a falhoz, bútorokhoz illesztve nézheted meg és választhatod ki a legmegfelelőbb anyagot.

4. tipp roló, római roló vásárláshoz – teremtsd meg az összhangot!

A legegyszerűbb módja annak, hogy a szobába belépve érezzük az eleganciát és az összhatást, ha ügyesen választjuk meg a textiliákat. Léteznek már olyan boltok és webáruházak, ahol ugyanabból az anyagból vásárolhatunk kanapéhuzatot, díszpárnát, asztalterítőt, székpárnát és akár római rolót. Ha ugyanaz a textilia jelenik meg a helység több pontján, garantált az összhatás.

Dekoria Online Lakberendező Butik

5. tipp roló, római roló vásárláshoz – hogyan akarjuk mozgatni?

A rolók és római rolók esetében is többféle mozgatási rendszerrel találkozhatunk az egyszerű zsinóros mozgatástól egészen a távirányítóval mozgatható motoros verzióig. Alapjában véve a célnak bármelyik mozgatási rendszer megfelel, itt inkább a pénztárcánk, a költségvetésünk és a kényelmi igényünk határozza meg, hogy melyiket válasszuk.

Legtöbbet olvasott