Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

6 elragadó konyhai sítlus

Konyhai textilia a francia konyha jegyében

A konyha a család legfőbb gyülekezőhelye. Anyu főz, a gyerekek a konyha asztalán írják a házi feladatot félretolva az asztalterítőt. Ha vendégeket fogadunk, akkor is fontos szerepet játszik a konyha. Fontos, hogy az itt eltöltött idő jó hangulatban teljen. Alakítsuk a konyhánk hangulatát is a saját ízlésünkhöz. Egy alapvető trükk a kellemes összhanghoz, ha a konyhában a függöny, asztalterítő, székpárna, konyhakötény, edényfogó egymáshoz illő anyagból készül.

Hogyan válasszunk textileket a konyhába?

Először is válasszuk ki a nekünk legkedvesebb színt. Ezután döntsük el, hogy szeretnénk-e mintás anyagokat, vagy inkább maradunk az egyszínű anyagoknál. Érdemes olyat választani, ami jól bírja a mosást. A konyhában lévő textilek igénybe vannak véve, hiszen a székpárnákat leehetjük, az asztalterítőt is érheti baleset. A konyhában lévő függönyt is gyakran kell mosnunk, hiszen a főzés közbeni pára erősen szennyezi. Mindezek mellett érdemes arról is gondoskodnunk, hogy a függönyünkhöz legyen legalább két terítő, ami illeszkedik és az sem baj, ha a székpárnát vagy a székhuzatot is tudjuk időnként cserélni. Így kis beruházással gyakran felfrissíthetjük a konyhánk hangulatát.

Konyhai textilek olasz stílusban

Ha szereted a barnát, választhatsz egy olasz kávéházi hangulatot idéző stílust. Különösen jó választás lehet, ha szeretsz kávézgatni kedveseddel, barátaiddal. Jól mutat a függönyt díszítő kis barna drapéria, ami színben megegyezik az asztalterítő szegélyével és a székhuzattal.

Konyhai textilek olasz stílusban

Konyha vidám színekben anyukáknak

Ha szeretnéd, hogy gyermeked szívesen töltse idejét veled a konyhában, hogy együtt főzzetek-süssetek, válasz vidám hangulatú és mintázatú textiliákat, amely a gyermekeket elvarázsolja. A rózsamintás asztalterítő és függöny első hallásra furcsa párosítás lehet a zöld pöttyös anyaggal, mely megjelenik drapériaként és az asztalterítő szegélyeként, a végeredmény azonban mégis egy nagyon látványos konyha.

Zöld és rózsás vidám hangulatú konyha

Konyha engergikus, vitalizáló narancssárgával

Az őszi borongós napokon is a konyhádba varázsolja a nyár vidám perceit ez az összeállítás. A függöny narancssárga pillangói remekül illenek a narancssárga drapériához. Az asztalterítő hatását fokozhatjuk narancssárga étkészlettel.

Ha társaság kedvelő vagy és szeretnél egy energikus télen is vitalizáló konyhát.

Konyhád átalakulhat egy francia étteremmé

Szereted a különleges ételeket? Kísérletező vagy? Inspiráljon egy francia éttermet idéző hangulat. A függöny helyett alkalmazott római roló (raffrolónak vagy függöny rolónak is nevezik) masnija egy nagyon egyszerű, mégis rendkívül mutatós díszítő elem.

Francia étterem hangulatát idézheted konyhádba

Konyhai variáció a sütés szerelmeseinek

Egy rendezett konyhában igazán nagy öröm a sütés. A fehér és a kék szín a tisztaságot és a rendezettséget sugallja. Nagyon csinosak a székpárnák, melyeknek "kis szoknyájuk" van. Ugyanabból az anyagból készült a római roló is.

Vidám reggelek egy vidám konyhában

Konyha rusztikus, hagyománytisztelő stílusban

Ez az összeállítás azoknak lesz a kedvence, akik hagyománytisztelőek és szeretik felidézni a régmúlt hangulatát. Jól illenek hozzá polhapiacon beszerzett régi konyhai eszközök, mellyel díszítheti a falat, a polcokat.

Rusztikus, hagyománytisztelő konyha

Még több ilyen összeállítást találhatsz a Dekoria Online Lakberendezési Butikban.

Legtöbbet olvasott