Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

7 narancssárga hálószoba különböző stílusban

Narancssárga hálószoba feketével, fehérrel, bézzsel kombinálva

A narancssárga szín sokunk kedvence, ezért szívesen alkalmazzuk az otthonunk dekorálásakor is. Az igazi élénk narancssárga szín energiával tölt fel, vidámmá tesz. Energizáló hatása miatt nem biztos, hogy a hálószobába a legjobb választás, de ha ügyesen bánunk a színekkel, még a hálószobában is elérhetjük vele a kívánt hatást. A narancssárga szín egy kiegészítő szín, méghozzá a kék színnel áll szemben. Jól lehet vele kiemelni, fókuszpontokat kialakítani.

Karácsonyi hangulatú lakástextilekből készült párnák, függönyök, asztalterítők.

Nem mindegy, hogy a hálószobában milyen arányban szerepel a narancssárga és hogy milyen egyéb színeket használunk. Az sem mindegy, hogy mi lesz narancssárga. Jó választás lehet, ha a falat, vagy annak egy részét festjük narancssárgára. Ez azért is előnyös lehet, mert a falra helyezhetünk egyéb dekorációkat, amellyel könnyedén szabályozhatjuk a felület nagyságát. Minél több dekorációt, szekrényt, polcot helyezünk a falra, annál kevésbé lesz hangsúlyos a fal színe. ha pl. fehéret helyezünk rá, élénk keretként fogja körbevenni a narancssárga fal.

Választhatjuk falszínként a hálószobában a narancssárgát.

A falra tehetünk kevésbé impulzív színt, ami viszont jó hátteret biztosíthat a narancssárgának. A falra helyezhetünk mintás tapétát is. Ha a falat kevésbé domináns színnel festjük, nagyobb teret adunk a hangulat kialakításában a bútoroknak, kiegészítőknek.

Választhatunk hangsúlyosabb narancssárga függönyt, narancssárga ágytakarót, narancssárga faliképet, narancssárga ágytakarót. Ebben a berendezésben nagyon jól sikerült eltalálni a hamubézs, a narancssárga, a fehér és a fekete arányát.

Választhatunk mintás tapétát is a hálószobába, narancssárga függönnyel.

Fókuszpontokat is képezhetünk a hálószobában a narancssárgával. Szinte vonzza a szemet az éjjeli szekrényke és a párnák.

Fókuszpontokat is képezhetünk a narancssárgával a hálószobában.

Zölddel kombinálva is szép egységet hozhatunk létre, azonban nagyon vigyázzunk rá, hogy mennyire élénkek azok a színek, amelyeket összekombinálunk. A legjobb választás, főleg egy hálószoba esetében ha mind a két színből egy pasztelesebb árnyalatot választunk.

A narancssárga és a zöld kombinálása a hálószobában nagy odafigyelést igényel.

A narancssárga és a keleti stílusok

A narancssárga a keleti stílusnak egy alapszíne. Nagyon szép és gazdag megoldásokat alakíthatunk ki a narancssárgával, ha egy indiai vagy ornamentális stílusú hálószobát akarunk kialakítani.

Létrehozhatjuk klasszikus formában, ekkor alkalmazzuk dúsan a textileket, kárpitokat, használjuk többféle árnyalatát a narancssárgának és kombináljuk barnával és a barna árnyalataival.

Klasszikus keleti sítlusú narancssárga hálószoba.

Kialakíthatunk azonban egy modern keleties hangulatú teret is. Ez általában kevésbé díszített, de fellelhetőek a motívumok és dekorációs elemek.

Modern keleti narancssárga hálószoba

A narancssárga és a vintage stílus

A vintage stílus általában nem használ élénk színeket, jellemzője a pasztel árnyalatok. Mégis be tudunk csempészni ebbe a stílusba is egy kis narancssárgát.

Narancssárga hálószoba és a vintage stílus

 

Legtöbbet olvasott