Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

Feng shui - ember és természet szoros kapcsolata

Kategóriák: 
Feng shui: föld,tűz, fém, fa és víz

A feng shui titka

A feng shui-ról sokan azt gondolják, hogy egy misztérium, pedig korántsem az. A feng shui tulajdonképpen a lakberendezés vagy még inkább a térharmónia ősi tana, mely sok-sok évszázados megfigyeléseken alapul. A feng shui megmutatja, miként növelhetjük apró változásokkal és csekély anyagi áldozatok árán a harmónikus élettérhez nélkülözhetetlen energiák áramlását.

A feng shui alapja

A feng shui támpontokat ad, hogyan válasszuk ki leendő lakóhelyünket, illetve az otthonunkat hogyan alakítsuk ki úgy, hogy minden bútornak, minden helyiségnek megtaláljuk a megfelelő helyet és elrendezést.

A feng shui ősi művészete lehetőséget ad számunkra, hogy egy boldogabb, teljesebb életet éljünk. Egyszerű változtatásokkal csodálatos változásokat hozhatunk létre életünkben.

Az otthon nem pusztán egy menedék, ahová éjszakára elvonulunk, ennél sokkal több. Az otthonunk meghatározza életünk minőségét és irányítja mindennapjaink hangulatát. Ha szeretnénk egy olyan otthont kialakítani, amely szolgálja életünket, jó hangulatunknak alapot ad, érdemes figyelembe vennünk az ősi feng shui szabályait.

A feng shui eredete

A kínaiak már évezredek óta tudatában vannak, hogy a természettel érdemes harmóniában élni, nem pedig harcolni ellene. A feng shui segít megteremteni ezt a harmóniát, ami által életünk minősége kedvezőbben alakul. Az ősi kínaiak úgy tapasztalták, hogy könnyebb a sorsuk, egyszerűbb az életük, ha otthonaik főbejárata dél felé tekint, az éltető és melegítő napsugarak irányába. Tapasztalták, hogy a tiszta, szelíden folyó víz is nélkülözhetetlen, különösen előnyös, ha a folyó a ház előtt folyik.

A idők során több irányzat is kialakult a természet vizsgálatára, amelyekből kialakult a feng shui. A feng shui körülbelül ötezer éves, senki nem ismeri a kezdetének pontos körülményeit és idejét.

A feng shui és az emberek szoros kapcsolata

A feng shui szerint „Első a sors, ezt követi a szerencse, a harmadik a feng shui, ami után az emberszeretet és a műveltség következik.” A szerencse a kínaiak szerint fejleszthető és meghatározza a sors, a feng shui, az emberszeretet és a műveltség. A szerencse tulajdonképpen az elmének egy kisugárzása, amely azt vonzza magához, amit hiszünk.

Egy csodálatos, feng shui szerint berendezett fürdőszoba

Egy csodálatos, feng shui szerint berendezett fürdőszoba

Legtöbbet olvasott