5 előny, ha előre megtervezed, hogy egészségesen szeretnél étkezni

5 előny, ha előre megtervezed, hogy egészségesen szeretnél étkezni

Szeretnéd az egészséges táplálkozást az életmódod részévé tenni? Az előre tervezés a siker kulcsa! Ha időt szánsz arra, hogy előre eldöntöd, mit egyél, az segíthet az új, és megfelelő szokások elsajátításában. Ezen kívül még sok más nagyszerű előnnyel jár, ha előre tervezel, ha már az egészséges táplálkozásról van szó. 

Egészségesen szeretnél étkezni ? Íme 5 tipp , hogy mire kell figyelned, ha tényleg egészségesen szeretnél étkezni

  1. Fedezd fel az egészségesebb étel variációkat: Szánj időt az eddig ismert ételek különféle összetevőinek felfedezésére. Próbálj ki valami egzotikust, például új zöldségeket vagy gyümölcsöket, vagy kísérletezz a tejszínes szósz egészségesebb változataival.
  2. Állj ellen a kísértésnek: Könnyebb nemet mondani az egészségtelen falatokra, ha van kéznél valami egészségesebb! Keresd a gyorsételek egészségesebb helyettesítőit.
  3. Élvezd jobban az ételt: A várakozás nagyobb örömet okoz az evésben. Ahelyett, hogy ugyanazt a régi gabonapelyhet egyed, várd a hétvégére tervezett különleges villásreggelit.
  4. Kövesd nyomon az előrehaladást: Könnyebb nyomon követni és értékelni az étrendedet, ha előre tervezzel. Így pontosabb adatokat írhatsz be fogyókúrás naplódba vagy a mobilra letöltött fitness alkalmazásba.
  5. Kezeld az időbeosztását: Az előre tervezés az egyetlen módja annak, hogy folyamatosan ügyelj az egészségedre

Ha otthon vagy, itt van néhány ötlet mire figyelj:

  1. Vásárolj okosan: Töltsd meg a kosaradat friss termékekkel, sovány fehérjékkel és egészséges zsírokkal. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket.
  2. Rendezd át a konyhádat: Tedd távol magadtól az egészségtelen ételeket, és helyezz egy tál almát a konyhapultra, hogy ez legyen az első dolog, amit meglátsz.
  3. Tervezz menüket: Légy kreatív az étkezéseknél. Próbálj ki egy 3 fogásos lakomát a hétköznapi vacsorákhoz, és fejezd be egy egyszerű levessel és gyümölcsparféval.
  4. Részletezett főzés: Az előre elkészített ételek nagyszerű módja annak, hogy egyetlen főzéssel többször is megetesd a családodat.
  5. Mérd meg az adagokat: Szánj időt az adagok méretének megismerésére, és gyakorold a szemrevételezést. Például egy uncia sajt körülbelül akkora, mint egy pár kocka.

Ha étteremben étkezel nézd meg az egyes ételek kalória tartalmát és érdemes lehet magaddal vinni egy kis egészséges rágcsálni valót is, hogy ezzel is inkább legyen teltség érzetet, mintsem, hogy elcsábulj a finom illatok hatására

Előre tervezve olyan étkezési tervet készíthetsz, amely illeszkedik a napi aktivitásodhoz, és segít fenntartani az egészséges életmódot. Mire vársz még? Kezd el még ma!