Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

Hogyan használjuk a rúdkarnist?

Kategóriák: 
A rúdkarnisra helyezhető függönyök sokfélék.

Ha a lakásunkban az ablakot szeretnénk díszíteni, azt gondolnánk, hogy egyszerű lesz a dolgunk. Pedig rengeteg dolgot végig kell gondolnunk, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek szeretnénk. Mielőtt függönyt választunk, mindenképpen el kell döntetnünk, hogy milyen lesz a karnisunk és az hová szeretnénk helyezni. Ha a rúdkarnis mellett döntünk, választhatunk ráncolt függönyt, füles függönyt, ringlis függönyt, bujtatós függönyt.

A rúdkarnis nem csak praktikus, de nagyon látványos keretet is ad a függönyünknek. Többféleképpen rögzíthetjük rá a függönyt.

A rúdkarnis és a ráncolt függöny

A rúdkarnisra látványos módon, karikákkal rögzíthetjük a ráncolóval összehúzott függönyt. Feltehetjük úgy is, hogy a karikák látszanak, de készíttethetjük úgy is, hogy a függöny eltakarja a karikákat is.

 

A rúdkarnis és a ringlis függöny

A másik nagyon divatos és dizájnos módja a rúdkarnisra rögzítésnek a ringlis függöny. Nagyon mutatós és kisebb anyagmennyiség esetén is jól mutat rajta a függöny. Arra figyeljünk oda, hogy milyen minőségű a ringli. Egy jobb minőségű függönynél a ringli belső részét szilikon védi, amely megakadályozza, hogy a karnisrudat megkarcolja, illetve lehetővé teszi a hangtalan mozgatást.

A rúdkarnis és a bújtatós függöny

A rúdkarnisra a legegyszerűbben és a legköltséghatékonyabban úgy rögzíthetünk függönyt, ha úgynevezett bújtatós függönyt varratunk. A bújtatós függönynél nem kell karikát, csipeszt vásárolnunk és még a ráncoló szalagot meg a ringliket is megspórolhatjuk. A végeredmény pedig legalább olyan mutatós lesz, mint a másik két esetben. A hátránya talán csak annyi, hogy mosáskor a rudat ki kell lazítanunk és kihúzni a tartóból, hogy le tudjuk húzni a függönyt.

http://cdn.dekoria.pl/image/kjpg/5/5_8/0/800/Lakastextil-Bristol.jpg

Legtöbbet olvasott