Hogyan készítsünk otthon kerti bútorokat a saját ízlésünk szerint

Hogyan készítsünk otthon kerti bútorokat a saját ízlésünk szerint

A kerti bútorok minden szabadtéri tér elengedhetetlen részét képezik. Akár egy hangulatos ülőhelyet szeretnél létrehozni, akár csak feldobni a kertedet, a saját kerti bútorok készítése remek módja annak, hogy személyes hangulattal gazdagítsd a szabadtéri tered. A kerti bútorok otthoni készítése szórakoztató és kifizetődő élmény lehet, és a megfelelő anyagokkal és szerszámokkal pillanatok alatt elvégezhető.

Íme néhány tipp, hogyan készíthet otthon saját ízlése szerint kerti bútorokat.

Válaszd ki a megfelelő anyagokat

A fa népszerű választás a kültéri bútorokhoz, mivel tartós és könnyen megmunkálható. Használhatsz fémet, műanyagot vagy akár újrahasznosított anyagokat is, például raklapokat vagy újrahasznosított fát.

Gyűjtsd össze a szükséges eszközöket

Miután kiválasztottad a kerti bútorai anyagát, ideje összegyűjteni a szükséges szerszámokat. Attól függően, hogy milyen típusú bútort készítesz, szükséged lehet fűrészre, fúróra, kalapácsra, csavarokra, szögekre és egyéb szerszámokra. Győződj meg róla, hogy minden szükséges szerszám megvan, mielőtt elkezdenéd a fúrást faragást.

A felhasznált anyag típusától függően előfordulhat, hogy le kell csiszolnia, vagy tömítőanyaggal vagy festékkel kell kezelnie.

Tervezd meg a bútort

A következő lépés a bútor megtervezése. Gondold át, milyen típusú bútort szeretnél készíteni, és hogyan nézzen ki. Vázol fel néhány ötletet, és dönts az igényeinek és ízlésének leginkább megfelelő kialakításról.

Raklapból így készíthetsz kerti bútort:

A legfontosabb elem a raklap ezeket megtalálod a barkácsáruházakban, fűrészáruüzletekben az interneten, de vásárolhatsz ilyeneket tűzépeken vagy akár használtan is.

Az első lépés a raklap használatra való előkészítése. Kezd azzal, hogy eltávolítod a raklapból kilógó szögeket vagy csavarokat. Ezután egy fűrésszel vágd a raklapot olyan méretű és alakú darabokra, amilyen méretű és alakú bútorokat szeretnél.

Miután az összes darabot kivágtad, itt az ideje, hogy összeszereld őket bútorokká. Terítsd k az összes darabot, és rendezd el őket a bútornak megfelelő ormába. Ezután ragasztóval és csavarokkal rögzítsd a darabokat egymáshoz. Ügyelj arra, hogy elegendő csavart használj, hogy a darabok szilárdan össze legyenek kötve.

Végezetül csiszold le az esetleges durva éleket, és fesd le, hogy fényesebb megjelenést kölcsönözz neki. Ha extra kényelmet szeretnél biztosítani, párnákat is rögzíthet a bútorhoz, vagy dobópárnákat adhatsz hozzá az extra ülőfelülethez.