Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

Hogyan maradhat a hálószobád mindig rendezett és különleges?

Kategóriák: 
Desgin hálószoba - Hogyan maradhat így?

Sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a kialakított hálószoba egy ideig óráig úgy néz ki, ahogy azt megálmodtuk, megterveztük, berendeztük, de aztán eltelik egy-két hónap és azt látom, hogy a hálószoba már korántsem úgy néz ki, mint a megálmodott. Ahhoz, hogy a hálószobád a használat során is kiállja a próbát, úgy kell megtervezni, hogy felhasználó barát legyen. A legfontosabb, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tároló helyünk legyen.

Legyen sok gardrób szekrényed!

Tervezz elég gardróbszekrényt! Ha nincs elég hely a ruháknak, érdemes a nyári-téli ruhatárat szezon szerint cserélni a szekrényben és az épp nem aktuális ruhatárat összehajtogatva máshol tárolni. Ez azért is praktikus, mert átláthatóbbá tesszük a szekrényünket.

Tároljuk a gardróbban a cipőket cipők számára kialakított állványon.

Rendezett éjjeli szekrény

Az éjjeli szekrény kiválasztásakor keressünk olyat, ami fiókos és abban tároljuk apró dolgainkat. Oda elrejtve nem rontja a látványt.

Rejtsd dobozokba!

Használj dekoratív dobozokat különböző méretekben, amelyekben tárolhatod az ékszereket, magazinokat, öveket. A különböző méretű dobozokat egymásra is helyezheted, ezért nem csak tárol, de dekorációként is jól funkcionál.

Hová tedd a szennyes ruhákat?

Semmiképp se a kedvenc foteledre, székedre! Legyen egy szennyes ruhatartó is a hálószobában, amely illik a szoba berendezéséhez és fedett. Helyezd el egy eldugottabb helyre, hogy ne legyen szem előtt. Így a szennyes ruhákat azonnal bele tudod dobni és nem lepik el a szobát, elcsúfítva az összképet. Arról nem is beszélve, hogy végre használni tudod az ülő és fekvőhelyeket a szobában.

Azokat a ruhákat, amiket még nem akarsz a szennyesbe dobni, szintén érdemes egy ruhainason tárolni.

A kevés néha több- lakásdekoráció visszafogottan

Ne helyezz el túl sok dolgot a komód tetején és a polcokon. Válassz néhány izgalmasabb díszítő elemet, a többit pedig rakd el máshová. A túl sok dekoráció káosz érzetét kelti és a koszt is nagyon összegyűjti.

Könyvespolc

A könyvespolcokon is nagyobb a rend, ha nem csak könyveket teszünk rá, hanem tároló dobozokat is, amelyekbe belehelyezhetjük a képbe nem annyira beleillő méretű könyveket, illetve ki is támasztja a könyvsort, ezáltal nem dőlnek jobbra-balra.

Kárpitozott tároló

Egy kárpitozott tároló dobozt is elhelyezhetünk a hálószobában, amely nagyon praktikus, mert tárolásra is használhatjuk, de ülni is lehet rá. Ezzel növeljük a tároló helyeket, elrejthetünk benne a dekorációhoz nem illeszkedő dolgokat.

Ágy alatti tároló és ágytakaró

Az ágy alatt is tárolhatunk. Remek lehetőség a helykihasználásra, főleg ha nem túl nagy a hálószobánk. Egy kerekekkel felszerelt tárolót helyezhetünk az ágy alá, amely segítségével könnyen kihúzhatjuk és betolhatjuk. Persze ez nem minden ágynál megoldható, de ha lehetőséged van rá, használd ki, mert gyakorlatilag egy láthatatlan tárolót kapsz. Különösen ha egy jól megválasztott és elég széles és hosszú ágytakaróval van letakarva az ágy. Az ágy alatt kiválóan lehet tárolni az extra takarókat, párnákat, éppen nem használt szezonális ruhákat. Ha szezonális ruhákat akarunk itt tárolni, hasznos lehet beszerezni egy vákuumos tároló zsákot is, amivel még jobban ki tudjuk használni a helyet.

Ezeket az ötleteket használva úgy tudunk kialakítani egy dizájn hálószobát, hogy az hónapokkal később is a megálmodott képet mutatja.

Legtöbbet olvasott