Lakberendezés

0 Hozzászólások

Így alkalmazd a marsala vörös színt a nappalidban

Kategóriák: 
Marsala vörös szín a nappaliban

A marsala vörös szín 2015-ben az év színe. Ez a szín jellemzi a főbb lakberendezési trendeket is. A marsala vörös egy jellegzetes földszín, a természetes vörösbor színét idézi. A nappaliban is remekül alkalmazható és sokféle stílushoz illeszthető. Ez a szín jelenik meg a keleti szőnyegek többségében, ezért a keleti sítlushoz remekül illik. Ha a nappalinkat az utazás témakörében szeretnénk berendezni, ahhoz is jól illeszthető, hiszen egy fényes marsala vörös bőrkanapé elengedhetetlen kelléke ennek a stílusnak.

www.dekoria.hu

 

Marsala vörös színű fal a nappaliban

A marsala vörös szín a nappaliban - klasszikus

A marsala vörös szín és a klasszikus stílus

 

 

 

Marsala vörös színű kanapé a nappaliban

Ha elég bátrak vagyunk hozzá, magát a falat is lefesthetjük marsala vörös színre. A sötét háttér remekül kiemeli az előtte álló bútorokat, karakteressé teszi a falon lévő képeket és dekoráciükat. Ha kis helyiségekben vigyázzunk a sötét szín alkalmazásával. Próbáljunk először csak egy falat, esetleg kettőt lefesteni, így nem nyomjuk össze optikailag a szobát.

A marsala vörös szín és az indusztriál stílus a nappaliban

A marsala vörös szín és az indusztriál stílus a nappaliban (forrás: www.dekoria.hu)

Az indusztriál stílust kicsit barátságosabbá, otthonosabbá varázsolhatjuk a marsala vörös színnel. Alkalmazzunk matt felületeket és kombináljuk fáradt, szárított fűszernövény színekkel.

Marsala vörös színű textilek a nappaliban

A marsala vörös szín jól mutat a country stílusú textileken

A marsala vörös szín jól mutat a country stílusú textileken (textilek: www.dekoria.hu)

Az írkockás textileknek is remekül áll a marsala vörös szín. Ez a szín alkalmas arra is, hogy főszínként domináljon vagy hogy kiegészítő színként szerepeljen. Remek példáját láthatjuk ennek a fenti képen. 

Marsala szín a nappaliban kiegészítő színekkel

A marsala vörös szín jól mutat a falon és a kiegészítőkön is

A keleti sítlust idézi a marsala vörös párnák mintázata és az ágytakaróként funkcionáló szőnyeg. Ezek a kiegészítők izgalmassá teszik a nappalit.

Marsala vörös merész összeállításban

Marsala vörös merész összeállításban

A marsala vörös karakteres színéhez bátran választhatunk más karakteres színeket is. Kísérletezzünk a színekkel, anyagminőségekkel, struktúrákkal. Egészen egyedi műalkotás lehet a végeredménye.

További cikkek a témában:

Legtöbbet olvasott