Lakberendezés

0 Hozzászólások

Költözöl és már előre rettegsz? 6+1 trükk a káosz megelőzésére

Kategóriák: 

Költözni nem mindenki szeret, de ez a legtöbbször nem szeretet kérdése. Költözünk, ha eladjuk a házunkat lakásunkat. Költözünk, ha megváltoznak az életkörülményeink. Költözünk, ha új albérletet találtunk, ami szebb, jobb vagy éppen kedvezőbb a bérleti díja. Egy biztos. Bármi miatt is kell költöznünk, nem egy egyszerű dolog megszervezni, hogy minden gördülékenyen menjen. Van azonban néhány trükk, amely egyszerűbbé teheti ezt a kényelmetlen tevékenységet. Fogadd meg ezt a néhány tanácsot és máris megkönnyítetted az életedet.

1. Tervezd meg a lépéseket már előtte egy hónappal - 6+1 trükk a költözéshez

Ha azt szeretnéd, hogy a költözésed profi legyen, rengeteg mindent megtehetsz már előre. Ezért jó, ha időben készítesz egy tervet az egyes lépésekről és hogy mire lesz szükséged.

2. Segítséggel könnyebb - 6+1 trükk a költözéshez

Az előretervezés azért is hasznos, mert így egyszerűbben mozgósíthatod a barátokat, rokonokat és egyéb ismerősöket. Ha időben szólsz nekik, nagyobb valószínűséggel tudják úgy alakítani az életüket, hogy segíteni tudjanak. Jól gondold át azonban, hogy maximum hány főre van szükséged, mert ha túl sokan vagytok, az akár akadályozhatja is a költözés gyorsaságát

3. Vedd meg előre a csomagolóanyagokat - 6+1 trükk a költözéshez

Csomagolni már hetekkel a költözés előtt is elkezdhetsz. Hidd el! Sokkal több dobozra lesz szükséged, mint amennyire első körben gondolsz. Vegyél vagy kérjél olyan méretű dobozokat, amelyekbe könnyen cipelhető mennyiségű dolog fér bele. Ne pakolj könyveket óriási dobozokba, mert azt senki nem fogja tudni megmozdítani sem, főleg a doboz szétesése nélkül. Szükséged lesz még erős, vastag minimum 100 literes műanyag zsákokra is. Ezekbe érdemes a ruhákat csomagolni, mert így könnyebben elhelyezhetők a már megrakott teherautón.

 

6+1 trükk költözéshez 1

 

 

4. Költözetető cég vagy bérelt kis teherautó? - 6+1 trükk a költözéshez

Ha kényelmes vagy, válaszd a költöztető céget, mert van sok olyan cég, aki profi módon végzi ezt a tevékenységet. Arra viszont számíts, hogy ez többe fog kerülni, mint egy bérelt utánfutó vagy kisteherautó, főleg ha nem nagy távolságra költözöl.

5. Készülj fel az egész napos munkára étellel, itallal - 6+1 trükk a költözéshez

A költözés napján nem lesz időd azzal fogalalkozni, hogy mit kellene enni. Legjobb, ha előre gondoskodsz a napi energiabevitel valamely egyszerűbb formájáról. Készíts könnyen, gyorsan megehető ételeket és legyen elég palackozott innivaló is, mert a sok munkától szomjasabb lesz mindenki.

 

6+1 trükk költözéshez 2

6. Cimkézz fel minden dobozt! - 6+1 trükk a költözéshez

Minden dobozra írd rá, hogy mi van benne és hogy melyik helyiségből származik, így a dobozokat mindig a megfelelő helyre tudod majd rakni az új albérletben vagy új házban és leegyszerűsíted vele a kicsomagolást.

+1 Itt az ideje a szortírozásnak! - 6+1 trükk a költözéshez

A költözés kiváló alkalom arra is, hogy megváljunk a felesleges dolgainktól és azokat már ne vigyük el az új albérletbe vagy az új házba.

 

6+1 trükk költözéshez 3

 

Legtöbbet olvasott

Látogasson el szponzorunk webáruházába!

www.dekoria.hu