Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

Könyvespolc és olvasókuckó - ne hiányozzon az otthonodból

A könyvek szeretete áthatja otthonunkat is.

Könyvespolc és kukcó

Ha két könyvimádó elhatározza, hogy átalakítja az otthonát, nagy rá az esély, hogy az egész ház egy óriási könyvespolccá alakul. Bár életünket egyre inkább az elektronikus kütyük töltik ki és már a könyveket is e-book formájában olvassuk, mégis érdemes a könyveknek is helyet szánni életünkben és a szívünkben.

A könyvek egy klasszikus berendezés elengedhetetlen részei, de a többi stílusba is remekül beilleszthető. A könyvespolc mellett alakítsunk ki egy olvasó sarkat is. Nem árt, ha ezen a helyen sok a fény és kényelmes az ülőhely. Gondoskodjunk mesterséges fényről is a délutáni esti órákra. Elhelyezhetünk a könyvespolcon díszdobozokat is, amibe elhelyezhetjük azokat a könyveket, amiket éppen olvas a család.

Könyvespolc gyerekeknek

A gyerekeket is szoktassuk a könyvekhez, meséljünk nekik már kiskoruktól könyvekből. A kicsiknek ne a hagyományos módon helyezzük el a könyveit, hanem borítóval kifelé fordítva, hogy lássák milyen képek vannak rajta. Számukra ez sokkal inspirálóbb, mintha csak a könyvnek a gerincét látják.

Minden egy helyen az olvasáshoz, könyvespolc, könyvek és olvasó kuckó

Kényelmesen olvasgathatunk a természetes fény mellet, a sok párna között.

A nappali is lehet egy nagy könyvtár.

A ház minden szegletében alakíthatunk ki könyvkuckót.

A gyerekekben is alakítsuk ki a könyv és az olvasás szeretetét.

Legtöbbet olvasott