Ötletes otthonok - otthonos ötletek

0 Hozzászólások

A nagy gofri evő verseny – szülinapi buli 6 éves kor alatt és felette

Kategóriák: 
Csokis gofri- egyszerű elkészíteni és a gyerekek imádják

Mivel lehet elkápráztatni a gyerekeket? Egy finom goffri biztosan jó választás, míg a tortából valószínű a társaság fele nem nagyon fog enni és a tortaszeletek nagy része félig megrágva a kukában landol, addig a goffri egy igazi kihívás a gyerekek részére. Főleg ha még goffri evő versenyt is rendezünk nekik.

Hogyan lehet megetetni goffrival 10-15, 4-6 év körüli gyereket? Kell hozzá minimum egy nagy csomag szalvéta. sok óriás szakálka, egy szép asztalterítő, ami könnyen mosható. Na meg egy hadsereg, aki süti a goffrikat, mert a goffri igazán frissen finom! Kérdezzük meg ismerőseinket, hogy kinek van goffri sütője és kérjük kölcsön a buli idejére. Ha van néhány anyuka, vagy jó barátnő, esetleg édesanya, akik tud nekünk segíteni a buli lebonyolításában, akkor bizton számíthatunk a sikerre. Szóval kell legealább két anyuka, akik a goffrit süti és legalább 1 vagy két másik, akik a goffrik elfogyasztását segítik. Szájakat törölnek, lepottyant tejszínhabot tüntetnek el. Ezt egyébént az apukák is remekül el tudják végezni. Ha van egy jó nagy asztalunk, ahová leültethetjük a gyerekeket, kirakhatjuk a tejszínhabot, lekvárt nutellát és akár a gyerekekre is rábízhatjuk a goffrik megkenését a finomságokkal. Vigyázat! Ezt a megoldást csak erős idegzetűeknek ajánlom! :-D Bizton számíthatunk rá, hogy minden tiszta maszat lesz. A végeredmény azonban sok-sok boldog gyerek, akik nem csak szülinapi partin voltak, hanem sok-sok új ismeretre tettek szert. Hagyjuk őket hagy tapasztaljanak és ügyesedjenek.

És itt van az én kedvenc goffri receptem:

Hozzávalók (kb. 15 db-hoz, egy gyerekre számoljunk 2 gofrit):

40 dkb liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás (szétválasztva 3 tojás fehérje és 3 tojás sárgája szükséges)
12 dkg margarin
pici só (csak hogy kiemelje a cukor édességét)
1 csomag vaníliás cukor ( lehet burbon is…sőt lehet két csomag is, mert a vaníliás cukor nem árthat meg)
12 dkg kristálycukor ( én mindig nyírfacukrot használok, de abból is ugyanennyit)
5 dl tej (persze ennél több legyen kezünk ügyébe és figyeljük a tészta állagát)

Elkészítés:

Első tál: verjük kemény habbá a 3 tojásfehérjét. Ha robotgéppel csináljuk, míg ő kever, már hozzá is kezdhetünk a következő lépéshez.

Második tál: A liszthez adjuk hozzá a sütőport.

Harmadik tálka: A margarint helyezzük egy tálba, ami mikrózható és olvasszuk meg. Én 10 mp-enként ki szoktam venni és megnézni, mert nem kell teljesen folyékonnyá felolvasztani, mivel úgy nagyon felmelegszik.

Negyedik tál: Ha van tálas keverőgépünk, akkor most azt érdemes elővenni. Ebben keverjük össze a 3 tojás sárgáját, a sót a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint és a tejet, majd jól keverjük össze. Ha van keverőgépünk, egy pillanat alatt kész. Ezután adagoljuk hozzá a lisztet.

Utolsó lépés: A habbá vert fehérjéket egy nagy széles fakanál segítségével óvatosan forgassuk bele az elkészített masszába.

Ezután azonnal nekiállhatunk a sütésnek, nem kell a tésztát pihentetni. Izzítsuk be a gofri sütőket. Ha 3 sütőt használunk, akkor kb. percenként egymás után töltsük fel a sütőket és ha a teljesítményt egyformára állítjuk, kivételnél is egymás után tudjuk őket kiszedni és nem kell aggódni, hogy megég. Egy szilikonos ecsettel érdemes a sütőt picit megkenni olajjal, hogy ne tapadjon le a tészta.

Az pedig, hogy mit rakunk rá, igazán csak attól függ, hogy mi van otthon, mit szeretünk…és hogy mennyire diétázunk.

Nálunk a nutella és valamilyen gyümölcs a legnyerőbb páros, de rakhatunk rá tejszínhabot, csokis tejszínhabot, csokiönetet tejszínhabba gyümölccsel…

És amikor vége van a bulinak, keressünk egy nagy szemeteszsákot, mert az biztos, hogy lesz mivel megtölteni. Az asztalterítő kimosásához javaslom az Ariel Professional System-et az engeria hatékony tuti sikerért, ezzel biztos nem kell ötször kimosni az asztalterítőt.

Sok sikert és sok türelmet a bulihoz!

Legtöbbet olvasott