5 alapelem az otthoni irodához

5 alapelem az otthoni irodához

Az otthoni munkavégzés számos előnnyel jár a dolgozók számára. Megtakaríthatoak az ingázási költségek, több szabadidőt élvezhetsz, és több szabadságot és rugalmasságot biztosíthat neked a munkaidőben.

Akár állandóan home officeban dolgozol otthonról, akár hibrid modellben vagy, vagy egyszerűen csak szükséged van eegy helyre, hogy összpontosíthass és végezhesd a munkádat, összegyűjtöttünk öt alapvető dolgot, amelyekre minden otthoni irodának szüksége van.

  1. Jó világítás

Ez egy olyan funkció, amelyet túl gyakran figyelmen kívül hagynak. Az új otthoni iroda beállításakor a jó világítás legyen az első számú prioritás, különösen akkor, ha sok időt töltesz a képernyők nézegetésével.

A megfelelő világítás csökkenti a szem megerőltetését, megkönnyíti a gépelést, és még a hangulatot is javíthatja. Számos fényforrást használhat, beleértve a felső lámpákat és lámpákat. Csak ügyelj arra, hogy az iroda ne legyen koszos és sötét.

Ahol lehetséges, vigyél természetes fényt a helyiségbe. Ez segít az agynak koncentrálni, és javítja a hangulatot.

  1. Kényelmes szék

Az egész napos íróasztalnál ülni nem igazán a legjobb dolog a testednek, és fontos, hogy kényelmes, támasztó székkel rendelkezz. Ennek meg kell támasztania a hátadat, és állíthatónak kell lennie, lehetővé téve, hogy megerőltetés nélkül a tökéletes magasságban legyen az asztalhoz.

Ha lehetséges fektess be egy megfelelő irodai székbe, deréktámasszal.

  1. Rengeteg tárhely

A hagyományos irodákkal ellentétben nem lesz külön helyiség a fájlok és dokumentumok tárolására. Emiatt meg kell győződnöd arról, hogy rengeteg tárolási lehetőség áll rendelkezésedre.

Hozd ki a legtöbbet a könyvespolcokból. Fájlok és mappák tárolására használhatók, de dobozokat is elhelyezhetsz rajta.

  1. Növények

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a növényekkel körülvett dolgozók általában boldogabbak, koncentráltabbak és egészségesebbek. Vigyél több oxigént a szobába, és fektess be néhány aranyos irodai növénybe!

Válassz valami olyat, ami kevés karbantartást igényel pláne, ha időhiányod van – nincs nyomasztóbb egy elhalt növénynél.

  1. Egy ajtó

Nyilvánvalónak tűnhet, de az ajtó elengedhetetlen az otthoni irodájában. Képesnek kell lenned arra, hogy megszakítás és zavarás nélkül dolgozz, és el kell zárnod a világ többi részét.

Használhatsz egy közlekedési lámpa rendszert az ajtón. A zöld azt jelenti, hogy zavarhatnak, a borostyánsárga azt jelenti, hogy előbb kopogjon, a piros pedig azt, hogy ne zavarjanak :), hacsak nem vészhelyzetről van szó.

Néhány apró változtatással otthoni irodádban is biztosíthatod, hogy a munkanapod a lehető legproduktívabb és élvezetesebb legyen.